Huis van je Leven Methode · 16. maart 2020
Videobellen, behandelen op afstand is noodzakelijk met de huidige ontwikkelingen van het Coronavirus/COVID-19. Hoe pak je dit als hulpverlener aan?

Huis van je Leven Methode · 12. maart 2020
Als hulpverlener geef je regelmatig eenvoudige adviezen voor een complex probleem. Hoe pak je dit aan met behulp van Huis van je Leven Methode?

Huis van je Leven Methode · 28. februari 2020
Hoe komt het toch dat je cliënt ieder keer zijn wekelijkse tegenslagen agendeert? De kans is groot dat jij een onduidelijke start in het gesprek maakt. Jij kan het hele verloop van het vervolggesprek bepalen door de juiste allereerste vraag te stellen.

Huis van je Leven Methode · 29. augustus 2017
Hoe maak je moeilijke onderwerpen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel bespreekbaar? Binnen de behandeling van Hersenz zoeken we naar methodieken die goed werken. Zo is de methodiek Huis van je Leven© uitgeprobeerd en onderzocht. Conclusie: Huis van je Leven draagt bij aan de eigen regie van de cliënt en is ook zeer goed toepasbaar met naasten.

Huis van je Leven Methode · 16. februari 2017
Alle zorginstellingen hebben tegenwoordig wel in hun slogan staan: De cliënt centraal. Wat betekent dat eigenlijk; 'De client centraal'? Het gaat over de cliënt die zelf beslist over de manier van leven, over wat, hoe en wanneer hij ondersteuning wil. Over hoe hij zijn leven wil inrichten , over zijn wensen en dromen voor de toekomst. Het gaat over vragen die soms over de muren of de mogelijkheden van de zorginstelling heengaan. Vooral dit laatste maakt het soms lastig voor hulpverleners:...

Huis van je Leven Methode · 31. oktober 2016
Aan het woord mantelzorgcoach Mirjam, zij gebruikt de Huis van je Leven© Methode vanaf het eerste uur. Ze beschrijft in deze blog haar ervaringen met de Huis van je Leven Methode met de doelgroep ouderen: