· 

Huis van je Leven Methode, gesprekken met ouderen

Aan het woord mantelzorgcoach Mirjam, zij gebruikt de Huis van je Leven© Methode vanaf het eerste uur. Ze beschrijft in deze blog haar ervaringen met de Huis van je Leven Methode met de doelgroep ouderen:

 

Trainer Mirjam : ‘Groepen ouderen aan het einde van hun werkzame leven komen met allerlei vragen in aanraking. Natuurlijk liggen de vragen rondom het zinvol invullen van hun tijd bovenop. Hobby’s, vrijwilligerswerk, mantelzorg. Maar door alle kamers van het huis langs te gaan, komen er op een heel veilige manier ook andere, lastige issues aan de orde: relatieproblemen, alcohol, eenzaamheid. Het mooie van het Huis vond ik, dat het mensen uitnodigt breder en dieper te kijken, maar dat de cliënt zelf aan het stuur blijft'. 

 

Mirjam gebuikt de methode in groepen in de functie van  mantelzorgcoach.


Reactie schrijven

Commentaren: 0