Ingrid Schoen is eigenaar van ISVB Trainingen en Projecten. Haar talenten voor werken met groepen, haar kennis van zorg en mantelzorg komen samen in een diversiteit van producten en freelance diensten. Ingrid Schoen is professioneel trainer en spreker met een achtergrond als BIG geregistreerd verpleegkundige en POH GGZ. Zij ontwikkelde samen met Mirjam van Pagée (†) de trainingsmethodiek Huis van je Leven©, waarmee inmiddels honderden mensen meer grip op hun leven hebben weten te krijgen. 

 

Specialties: ontwikkelen (online) trainingen, methodiekontwikkeling zorg, e-health, mantelzorgondersteuning GGZ, zelfmanagement, werken met groepen, docent, gespreksleider, positieve psychologie en oplossingsgericht werken.

Auteur: Samen Leven met psychische klachten, een handreiking

 


Hulpverlening is meer dan alleen werken aan genezing of bieden van verzorging. Ook aandacht voor welzijn, voldoening en welbevinden zijn essentieel.


Ontwikkeling methodiek en didactisch materiaal

Het ontwikkelen van trainingen, boeken en methodiek op het terrein van zorg, welzijn en teamontwikkeling.

Voorbeelden van eerdere projecten:

 • Ontwikkeling opleiding POH GGZ Capabel onderwijs
 • Herontwerp cursus Pensioen in Zicht
 • Teamwandeling
 • E-coaching programma 'partner in balans'
 • Gespreksmethode Huis van je Leven©
 • Coachingsopleiding Villa Balans
 • Boek 'Samen leven met psychische klachten, een handreiking' Uitgeverij Boom.

Docent/trainer sector zorg en welzijn

Als docent/trainer ingeschreven in het Register CRKBO, ben ik beschikbaar als docent voor diverse trajecten en opleidingen in de gezondheidszorg. Ik ben ook beschikbaar als dagvoorzitter of als spreker rondom thema's als:

 • In balans met het 'Huis van je Leven©'
 • Oplossingsgericht werken in de zorg
 • Mantelzorg GGZ ' Samen leven met psychische klachten'
 • Docent Interactie (oa. LOI opleiding MBO verpleegkunde)

Huis van je Leven© Methode

De visuele gespreksmethodiek Huis van je Leven© Methode maakt door o.a. door middel van een 'praatplaat' van een huis met verschillende kamers complexe vraagstukken eenvoudig, maakt verbanden zichtbaar en visualiseert problemen en oplossingen. De Huis van je Leven© Methode kan worden aangeschaft na het volgen van een training van een blended training (een dagdeel training+ e-learning). Daarna ben je als gecertificeerd gebruiker vrij deze methode in te zetten bij al je cliënt gesprekken, groepswerk en/of trainingen.
Je krijgt ook beschikking over materialen die exclusief beschikbaar zijn voor gecertificeerde gebruikers. 

Spreker over thema -Je leven in Balans

Van het inspreken van video's voor Therapieland, het spreken tijdens een interactieve lezing of het verzorgen van een dagvoorzitterschap. Kenmerkend voor de presentie van Ingrid is humor, snelheid en 'to the point' informatie.

 

Moeilijk is het vaak tijdens een congres of themadag mensen te verbinden met de doelstelling. Juist hier ligt de kracht van Ingrid.  :"Ik kan een groep mensen mee op reis nemen, ik ken de route en gebruik diverse werkvormen als hulpmiddel, door de doelstelling op verschillende (creatieve) te blijven communiceren geef ik deelnemers het vertrouwen dat ze met mij meegaan". 


Samen leven met psychische klachten, een handreiking

Geschreven door Ingrid Schoen samen met Mirjam van Pagée, Uitgever Boom Uitgevers Amsterdam - 2017.

 

SAMENVATTING

Psychische stoornissen zoals een depressie, een angststoornis of een burn- out komen veel voor: in totaal heeft 43,5% van de volwassen Nederlandse bevolking er ooit een gehad. Een psychische aandoening van de partner heeft een enorm effect op de relatie..... Lees verder via de onderstaande link

POH - GGZ

Praktijkondersteuner GGZ in de huisartsenpraktijk. Omdat ik het belangrijk vindt om feeling te houden met de uitvoering in de zorg ben ik werkzaam en opgeleid als POH GGZ. Ik ben ingeschreven in het Kwaliteitsregister V&V en voldoe aan de Beroepsnorm Deskundigheidsbevordering V&V. Als POH GGZ  ben ik lid van de beroepsorganisatie POH-GGZ.

 

Ik ben beschikbaar als POH GGZ voor waarnemingen, zoals bij zwangerschapverlof of ziekte van een vaste collega. 


Ingrid Schoen en Mirjam van Pagée (†) , Huis van je Leven Festival -sept 2019
Ingrid Schoen en Mirjam van Pagée (†) , Huis van je Leven Festival -sept 2019

In Memoriam

 

Op 3 januari 2020 verloor ik een bijzondere vriendin, collega en sparringpartner. Mirjam Schaap-van Pagée overleed op slechts 53 jarige leeftijd aan de ziekte ALS. Wat hebben we samen veel gelachen, gedeeld en gecreëerd. Ik voel me intens verdrietig, maar ben ook dankbaar voor dat wat we samen hebben beleefd en gemaakt.

 

De mooiste parels die we samen maakten:

 • Huis van je Leven Methode (2016)
 • Het boek, uitgegeven door uitgeverij Boom: Samen Leven met Psychische Klachten (2018). 
 • Het werkboek - Huis van je Leven (2020) 

 

Een prachtig mens, heeft nu rust. Ik denk aan iedereen die haar nu mist.

 

De afgelopen jaren zijn er enkele doorbraken geweest op het gebied van onderzoek naar ALS maar de eindstreep is nog niet in zicht. Help jij mee deze te bereiken? Doneer en vecht mee

tegen ALS. https://www.als.nl/doneren/#

 

Per aangeschafte koffer Huis van je Leven Methode doneren we vanaf 2020 een bijdrage van € 10, - aan Stichting ALS Nederland. We blijven dit doen tot er een medicijn is om deze afschuwelijke ziekte te bestrijden.